donderdag 21 juni 2012

Reanimatie en AED

Dinsdag 19 juni was informatieavond Reanimatie/ AED netwerk voor Beek en Donk
De werkgroep AED  van Beek en Donk is namelijk bezig ( net als de andere kernen in Laarbeek) om een netwerk voor Beek en Donk op te gaan zetten voor Reanimatie en gebruik van AED.

Er werd informatie verschaft over stand van zaken, organisatie, opleidingen etc. Hun doelstelling is om Beek en Donk zo spoedig mogelijk dekkend te maken met als uiteindelijk doel heel Laarbeek ( en dus ook Beek en Donk)  HARTVEILIG te maken.
Er waren ongeveer 60 mensen op deze informatie- avond afgekomen. De werkgroep deed een oproep voor nog meer vrijwilligers. In heel Beek en Donk zijn er ongeveer 140 vrijwilligers nodig.

Wij van gezondheidsteam Beek en Donk hebben vorig jaar, in het eerste blok zelf al een reanimatie- en AED cursus gevolgd. Dit omdat wij het allemaal erg belangrijk vonden om ten alle tijden hulp te kunnen bieden.  Tijdens onze presentatie van blok 1 hebben wij al aangegeven dat wij hier een vervolg aan wilden geven. Toen ons ten ore kwam dat er in Beek en Donk al een werkgroep bezig is om een netwerk op te richten, hebben wij dan ook geen moment getwijfeld om ons hier als vrijwilliger aan te sluiten. Met enige trots kunnen wij dan melden dat wij bijna voltallig aanwezig waren op deze informatie-avond en dat wij ons met 10 vrijwilligers hebben aangemeld.

Juist omdat wij dit project zo onderschrijven doen wij hier op dit blog ook nog een oproep aan alle inwoners van Laarbeek;  Mensen,meldt u aan , redt uw medemens !

Voor meer info of aanmelding ; Joep van Dijk 06-51094991 of joepvandijk@onsbrabantnet.nl,      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten