dinsdag 29 mei 2012

Jeugd Olympische Zomer Spelen

Afgelopen zondag 2 7 mei waren wij aanwezig bij de Jeugd Olympische Zomer Spelen in Beek en Donk.

Om 11 uur begon dit evenement met een lange rij muzikanten die, samen met alle scholieren van alle  scholen uit Beek en Donk,  in optocht naar het gemeentehuis gingen, om daar de fakkel te ontvangen om het Olympisch Vuur te ontsteken.  Natuurlijk hebben wij ons bij deze langer slinger gevoegd.

Op het Heuvelplein hadden wij door de organisatie een mooie ruime stand aangeboden gekregen .  In samenwerking met de GGD hebben wij hier allerlei informatie aangeboden op het gebied van gezonde voeding en beweging.

Van SportCentrum Coach hebben we twee hometrainers kunnen lenen. We hebben de bevolking laten zien hoelang je moet fietsen om de calorieën van een Magnum te verbranden, maar ook hoe kort als je maar hoeft te fietsen om de calorieën van een stukje peperkoek te verbranden.

Iedereen die de benodigde tijd ging fietsen, kreeg daarna ook de bijbehorende peperkoek of andere lekkernij aangeboden. En hoewel natuurlijk niet helemaal gezond, kregen de kinderen die 35 minuten fietsten , natuurlijk ook een Magnum aangeboden. Daarnaast hebben we de gehele dag tomaten van kwekerij Vereijken uitgedeeld; deze gingen er goed in.

Verder hadden we competitie touwtje springen georganiseerd; de drie kinderen die het langst konden springen , kregen een mooie prijs aangeboden. Dit springen was een groot succes; we hebben zowat de hele dag met de stopwatch in de handen gestaan: steeds weer werden er nieuwe pogingen gedaan om het record van Anouk van Schijndel te verbreken.

Verder hebben we stappentellers uitgedeeld, met als bedoeling om mensen inzicht te laten verkrijgen in hun eigen hoeveelheid beweging. Iedereen die wilde, heeft een stappenteller met schema gekregen; het is de bedoeling dat men een week lang hun stappen bijhoudt op het schema. Aan het einde van deze week moet iedereen de stappenteller weer inleveren en zullen wij gaan bekijken wie uit Beek en Donk deze week het meest heeft bewogen.

Al met al was het zeer geslaagde dag;  het was schitterend weer, de stemming op het Heuvelplein zat er goed  en vele kinderen waren actief bezig.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten