zondag 29 januari 2012

Gezonde (en lekkere) maaltijd bij Jan Swinkels

Vrijdag 27 januari is het Gezondheidsteam Beek en Donk op uitnodiging van teamlid Jan Swinkels bij hem thuis geweest voor het nuttigen van een gezonde maaltijd. Jan had samen met collega Eeli Herrigods (beiden werkzaam bij Hutten catering) een fantastisch diner samengesteld waarbij het heel duidelijk werd dat gezond ook heel erg lekker kan zijn.
Na een ontvangst door gastvrouw Ria Swinkels (die tevens alle gerechten uitserveerde) met een glaasje Prosecco namen we plaats aan een prachtig gedekte tafel en werd het volgende diner geserveerd: 

* Warm amuze:dadels gevuld met zuurkool en ingerold met katespek.

* Koud voorgerecht:carpaccio met een truffelcreme, ruccolla en ongedroogde tomaten, pijnboompitten en gerasptekaas.

* Warm tussengerecht:kippensoep van een scharrelkip uit eigen tuin met verse kruiden en bieslook.

* Hoofdgerecht:zoete aardappelpuree spagettie van snijbonen en groene asperges, verse zalm (aangeboden door Rob de Beer) bedekt met een witte wijnsaus en een garnituur van gepocheerde tomaten.

* Nagerecht:chippolata met een glas Irisch koffie.

Gedurende het hele diner werden lekkere rode en witte wijnen geschonken.

Ook kwamen er tijdens de gezellige avond weer vele goede ideeën ter tafel, waaronder de komende carnaval, welke door het Gezondheidsteam georganiseerd zullen gaan worden. Hierover later meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten